Svein Erik Brodal tildelt PHF

Tor Petter (Gulbrandsen)
18.12.2014

I klubbens hyggelige og godt besøkte julemøte ble vårt mangeårige medlem, Svein Erik Brodal, tildelt Paul Harris Fellow.

Svein Erik gledet oss med sin opplesning av tekster av bl.a. Rolf Jacobsen, Tor Jonsson og Alf Prøysen. Han visste intet om hva som skulle skje rett etterpå.

Det var 38 medlemmer og 3 gjester tilstede. Svein Erik hadde fått lov å sette seg etter sin flotte opplesing, og president Knut (Søraas) begynte å lese opp fra et manuskript. Vi skjønte snart at det dreide seg om tildeling av en PHF, og den som ble mest overrasket da navnet ble lest opp var kanskje Svein Erik selv? Han ble i hvert fall synlig "taken by surprise".

Seremonien ble ledet av president Knut, godt hjulpet av Morten (Bjerkan)

Svein Erik ble påsatt PHF-nålen, og fikk i tillegg tildelt sitt diplom og medalje.

Applausen fra medlemmene viste at de satte pris på Svein Erik som en meget verdig innehaver av PHF.

I PHF-komiteens begrunnelse heter det:

Svein Erik Brodal, f. 21.02.1939, ble medlem av Skøyen Rotary Klubb i 1988. Med ham har klubben, som nå heter Oslo Vest Rotary Klubb, en fremragende, kulturell inspirator. I alle år har han vært raus med alt han kan by på av skuespillerkunst og andre sider av kulturen.

Nå fortjener han å bli PHF! «Service above self» er en selvfølge for Svein Erik. Han har bidratt med en imponerende og betydelig innsats i sitt arbeid i teaterverdenen - og i klubben. Minneverdige er hans mange fremføringer av Alf  Prøysens diktning. Og hans foredrag om mange forskjellige kulturelle emner.

Av utdannelse er Svein Erik skuespiller, men hans karriere er meget allsidig. Han begynte i Fjernsynsteatret. Raskt ble Det Norske Teatret hans viktigste arena helt til han gikk av for et par år siden. Her hadde han mange store roller, var allsidig instruktør og teatersjef i 12 år. Også i Fjernsynsteateret og Radioteateret har Svein Erik hatt viktige oppgaver. Sammen med sin kone Gudrun Waadeland har han fremført sitt kirkespill, «Je og Gud», i kirker over hele landet. Og fra 1990 har de to invitert til Ibsen-forestillinger i sitt hjem i Hjørungveien 1. Salongteateret «Henrik Ibsens salong» har fulle hus hver søndag. Klubben har vært så heldig å få være med på det. Svein Erik har også ordnet med teaterbilletter til oss noen ganger.

Ikke nok med det: Svein Erik har gitt ut flere bøker, både faglige og skjønnlitterære. Den siste, diktsamlingen «Linjer i blues» delte han ut i klubben en dag i oktober!

Rotarianeren Svein Erik er et stort pluss for Oslo Vest Rotary Klubb. Han bidrar med kulturelle innslag, og gleder medlemmene med alle slags opplevelser knyttet til teaterkunst og kultur.