Møtet 17. oktober 2012

Kristian (Kristiansen)
17.10.2012

• Hjertelig velkommen til dere alle, spesielt til gjestene.
  • I kveld vil tidligere politimester Rolf Wegner, snakke om "Beredskap og politiorganisering i en ny tid", men først de vanlige punktene:

• Eva Ervik
  • Terje Johannesen, Røa RK
  • Britt Stenberg, Skøyen Inner Wheel
  • Dag Angelskår
  • Asle Enger

Fremmøte

Merkedager - Ingen

Lystennerinnlegg - "Min innebygde bokhylle.." - Knut (Sverre Søraas)

Tigris - Ingen

Foredrag - "Beredskap og politiorganisering i en ny tid" - Rolf B. Wegner, Tidligere Politimester i Bergen

• Rolf B. Wegner har bl.a. vært politimester i Bodø og Bergen, ekspedisjonssjef i Justisdepartementet, direktør for Fengselsstyret og ledet arbeidet med forberede opprettelsen av Politihøgskolen.
  • Med denne bakgrunn var det særdeles interessant å høre Wegners foredrag om dagens tema.
  • Etter offentliggjøringen av Gjørv-kommisjonens rapport om 22. juli har det vært en stor debatt om politiets rolle i forbindelse med tragedien i fjor sommer.
  • Den gjengse kritikken "mangel på ledelse etc.." må ikke generaliseres.
  • Selverkjennelse
    • Mange svakheter i beredskapstroppen kan være gjennomgående
    • Straffesaksbehandlingen er bra
    • Ordenspolitiet fungerer
  • Mange utfordinger mht organisering (15 punkter)
  • Masse skjær i sjøen
  • Politiberedskap - Hva er det?
  • Evnen til å være raskt og betydningsfult til stede der det er behov
  • Mange suksessfaktorer (12 punkter)
  • Vil 22.7 Rapportens effekt avta over tid?

• Jubileumskomiteen oppfordrer klubbens medlemmer til å lese historiene fra klubbens 25 årige historie på hjemmesidene våre. Interessant lesning! Nyttig for nye og gamle medlemmer
  • Flere statister trengs til TV-opptak mandag 22. oktober på dagtid. Alder ingen ulempe. Vi tjener 500-750 kr pr statist. Meld interesse til Sigurd (Olsvold) - 458 71 906.
  • Distriktkonferansen siste helg – vellykket, interessant, hektisk og nyttig.
    • ”Young Friends” ble presentert i prosjektutstillingen ”House of Friendship” i tilknytning til Distriktskonferansen.
    • Mange interesserte besøkte vår stand og nyttige kontakter ble opprettet. Nå er invitasjonsbrev og mer informasjon for å sikre finansiering av 10 stipend sent til flere klubber i vår region.
  • Hybel for datter til dansk rotarianer – ta kontakt hvis du har noe å leie ut frem til jul.
  • Påmelding til jubileumsfesten: Kontakt Britt (Sunde Trondsen) - 918 32 738
  • Fremmøte – presisering av hva som blir registrert av Per Gustav (Lindeberg)

Avslutning - Trekning i Vinlotteriet. Takk for i dag, og vel hjem!