Møtet 6. november 2913

06.11.2013

"NHO i dag" - Olav Magnussen, tidligere viseadministrerende direktør

Velkomst

• Settepresident Britt (H. Sunde Trondsen) ledet møtet i presidentens fravær, og ønsket velkommen.

• Olav Magnussen
  • Liv Heen Lied
  • Ole Lied
  • Anette Bjerve
  • Pål Vincent Pedersen

Merkedager:

• Eivind (Bordewick)
  • Dag (Angelsgård)
  • Per Erik (Strømsø)

Lystennerinnlegg – "Om demens – sykdommen som rammer stadig flere" ved Harald (Kverneland Olafssøn).

• Ragnar (Østrem)
  • Gunnar (Svendsen)

• Ingen særskilte klubbsaker, men minnet om høstfesten 20. november.

Foredrag - "NHO i dag" - Olav Magnussen, tidligere viseadministrerende direktør

• Ragnar (Østrem) introduserte tidligere NHO-direktør Olav Magnussen.
  • Magnussen har en lang karriere bak seg, først i NAF, og siden i NHO. Der ble han pensjonist i 2011. Magnussen snakket om ”NHOs utfordringer”, og nevnte blant annet at NHO er temmelig spesiell, både i nordisk og europeisk sammenheng.
  • Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Mer enn 22.000 bedrifter er medlemmer i NHO. Organisasjonen får stadig nye medlemmer, og det styrker gjennomslagskraften. Medlemsbedriftene spenner fra små, familieeide, bedrifter til multinasjonale selskaper i de fleste bransjer. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter. Bedriftene utgjør i overkant av 540.000 arbeidsplasser.
  • Etter et engasjert foredrag, var det plass til noen spørsmål fra medlemmene, før presidenten takket av foredragsholderen og medlemmene.

Avslutning

• Møtet ble, som sedvanlig, avsluttet med vinlotteri.