Møtet 28. mai 2014

Kristian (Kristiansen)
28.05.2014

Velkomst

• Presidenten ønsket medlemmer og gjester velkomne som vanlig

• Margaret Eide Hillestad
  • Arild Isegg
  • Petter Klæboe
  • Sara Klæboe
  • Terje Johannessen - Røa RK
  • Magnus Takvam - Foredragsholder

Fremmøte: 25

• Nic (Swetnow) - spesiell hyldest fra Presidenten
  • Erik H. Jørol
  • Margrethe Lied

Lystennerinnlegg - "Om kontakt langs veien.." - Sigurd (Wisløff)

• Dignity Day(DD) 15. oktober.
    • Presidenten minner om tidligere annonseringer om DD. Det er nå tre som er påmeldt til denne flotte anledning til å møte norske skoleelever. Sigurd Wisløff, Anne Marie Hadenius og undertegnede. Det er bra.
  • Søraas Bok.
    • Dugnad for innsamling av skolebøker 19. juni. 7 personer påmeldt. Det mangler fortsatt 6-7 personer.Det er anledning til å ta halv dag.Dette bør vi greie for å skaffe klubben inntekter til våre prosjekter. Vennligst meld på til Dag.
  • Ungdomsutvekslingen i Rotary.
    • Presidenten minner videre om anmodningen i siste møte om å stille tre biler for transport fredag 22.august fra Gardermoen til Holmenkollen Park Hotell. Sigurd Olsvold og undertegnede stiller. Vi trenger en bil til. Hvem blir det?
  • Til forretningsorden.
    • Vi har heldigvis mange som ønsker å stille spørsmål til våre foredragholdere. Tiden er vanligvis knapp. Jeg anmoder således medlemmene om å stille kun et spørsmål i første omgang slik at flest mulig slipper til, og fokuser på selve spørsmålet. Jeg forsøker etter beste evne å få oversikt over hvem som ønsker å stille spørsmål, og håper det er OK at Presidenten er suveren i avgjørelsen om rekkefølgen.
  • Medlemskomiteen.
    • Kort orientering om status ved Thomas (Willoch), Komitéens leder.

• Kristian (Kristiansen) - søker frivillige til å promotere Rotary på Gardermoen i forbindelse med ankomst av årets Rotary YOUNG FRIENDS studenter
  • Agnes Beate (Steen Fosse) - om ny jobb
  • Anne Marie (Hadenius)

Foredrag - "Det kompliserte samlivet - om forholdet mellom politikere og journalister" - Magnus Takvam, politisk kommentator i NRK

• Foredragsholderen ble introdusert av Svennik (Høyer)
  • Takvam er utdannet som journalist på Høyskolen i Oslo. Han er cand mag med mellomfag i spansk og grunnfag i statsvitenskap.
  • De fleste vil kjenne Takvam som en sindig kommentator til dagsaktuelle politiske begivenheter i fjernsyn og radio. Han har bl.a. vært utspørrer i valgprogrammer.
  • Stor forskjell på kommentatorjournalistikk og nyhetsjournalistikk
  • Spilleregler for en kommentator
    • gjøre grundig research om emnet og bakgrunnen
    • være nøytral
    • bygge opp kontaktnett generelt og spesielt i politikk og næringsliv
    • opptre slik at man bygger opp et tillitsforhold
  • Han viste to herlige historiske filmsnutter fra kommentatorjournalistikkens barndom i 1970-årene.

Avslutning

• Trekning i vinlotteriet