Møtet 3. desember 2014

• Anne-Cecilie Kaltenborn - Foredragsholder

• Eva (Fosse)
  • Petter (Rasch)

Lystennerinnlegg - "Om frivillighet.." - Eivald (Røren)

• Anne-Marie (Hadenius)
  • Agnes Beathe (Steen Fosse)

• Oppfordring til å delta på Boklisten.no (Søraas Bok) for å dekke siste rest av underskuddet fra høstfesten
  • 62. EEMA Conference, den som gikk av stabelen 22-24 august tidligere i år har sendt oss et takkebrev for vår kjøreinnsats for å transportere deltagerne fra Gardermoen til Holmenkollen Park Hotel. Det var Sigurd (Olsvold) og Morten (Bjerkan) som sto for dette, takken rettes til dem.
  • Det går et Introduksjonsseminar om Rotary 22. og 29. januar 2015. Det gir en god innføring i Rotary historie, bærende prinsipper og hvordan vi er organisert. Absolutt interessant for de som ikke har vært på det før. Ta kontakt med Eva (Ervik).

Foredrag - "Leger uten grenser" - Anne-Cecilie Kaltenborn, Generalsekretær i den norske avdelingen.

• Et meget interessant foredrag om organisasjonen Leger Uten Grenser.
  • For å være mest mulig frittstående er de først og fremst finansiert av private givere.
  • Statlig/Offentlig støtte kan oppfattes som en tilknytting til en spesiell politikk.
  • Det er viktig for  MSF å kunne fremtre som en helt uavhengig organisasjon.
  • De fleste ansatte er ansatt fra det området de fungerer, De utsendte fra er medisinske , tekniske og administrative eksperter.  Det er 30000 lokalt ansatte og 6000 utsendte feltarbeidere.
  • MSF kan tilby arbeidstagere meningsfullt arbeid, en mulighet til å bety noe for mange, man kan ellers bare tilby dårlig lønn og dårlige arbeidsforhold.
  • For norske delgare i MSF er det dog vanlig at man får lønnet permisjon, men man jobber for MSF

Avslutning

• Trekning i vinlotteriet