Møtet 25. februar 2015

Kristian (Kristiansen)
25.02.2015

"Med kjærlighet til boken" - Anne Gaathaug, Kagges forlag

• 25  medlemmer til stede.

• Anne Gaathaug, Foredragsholder
  • Berit Furuholmen, Inner Wheel

Merkedager - Ingen

Lystennerinnlegg - "Om hjernen min.." - Sigurd (Wisløff)

• Vår President Elect Per Erik fortalte meg i går at han hadde blitt alvorlig syk. Vi må regne med at det vil gå en stund uten at han er i stand til å delta i klubben.
  • Sjur (Borgen) har blitt utskrevet fra Diakonhjemmet sykehus og er nå ved godt mot på Madserud Sykehjem. Han regner med å komme hjem om en ukes tid og gleder seg til å komme på møtene våre når han føler seg sterk nok. I mellomtiden tar han gjerne i mot korte besøk.
  • Vårt æresmedlem, Dr. R. K. Pachauri: I går meldte nyhetene at han har gått av som leder av FN’s Klimapanel grunnet at han er anmeldt for seksuell trakassering.  I meldingene som har kommet finnes en del annen informasjon også, blant annet at hans datamaskin og mobiltelefon skal ha blitt hacket og at FN har satt ned en granskningskomite som skal granske klimapanelet og lederen av denne komiteen sier at Ingenting som er blitt påstått eller avslørt i mediene i det siste endrer den grunnleggende vitenskapelige enigheten om klimaendringer”. Situasjonen er med andre ord ikke helt krystallklar for å si det slik. Det som er klart, er at Dr. Pachauri skulle egentlig trekke seg tilbake i oktober 2015. Alt i følge VG.
  • Anette’s bokstunt i dag er et godt initiativ for en god sak som er Rotary verdig, Barnekreftforeningen. Det er flere bøker igjen. Synd om Anette må bære dem hjem igjen, så: Ta en bok og doner!
  • Turkameratene ber om at flere av klubbens medlemmer stiller opp for å besøke og gå tur med beboerne på Frognerhjemmet. Ikke alltid er det nødvendig med tur heller, bare en hyggelig samtale gjør godt. Det oster så lite, tar lite tid, og gjør en stor forskjell.
  • Kontingenten: Det hjalp med litt purring, Britt smiler igjen vet jeg, selv om hun ikke er her i dag. Takk alle sammen for det!
  • Invitasjon til Majorstua RK sin årlige golfturnering. Den går av stabelen 4 juni hos Bærum golfklubb. Middag om kvelden på Oslo Militære Samfunn. Golf uten middag, middag uten golf, eller golf med middag. Bjørn er innpisker og ordner påmeldinger fra vår kubb.
  • Dessuten: her er noen av de sakene dere allerede har hørt om:
  • I morgen, her på Schafteløkken: Oslo International RK inviterer til fundraising event by food torsdag 26. februar, på Schafteløkken kl. 18.30. Internasjonal mat sammen med unge internasjonale mennesker (15 forskjellige nasjoner, inkludert Norge). Flott kombinasjon! Inntektene går til studiepenger til 5 studenter på akademisk nivå i Bangladesh. Det står mer om dette i brosjyren som fulgte mailen Eva sendte ut mandag, og på nettsiden til Oslo International RK.
  • Oslo RK: Arrangerer en litt lang halvdags lederkonferanse under navnet På Rett Spor, 10. mars 2015. Det handler om verdiforankret bedriftskultur og samfunnsansvar, korrupsjon vil bli behørig belyst. De ønsker å skape en arena for å dele, diskutere og hente inspirasjon til videreutvikling av kultur og verdier i din virksomhet. Programmet ser veldig interessant ut, mail med lenke til siden osv har blitt sendt til alle og er også lett å finne på Oslo RK sin hjemmeside. Åpent for alle også ikke-rotarianere, 10. mars på Bristol hotell i Oslo.

• Ola (Lundgaard)

Foredrag - "Med kjærlighet til boken" - Anne Gaathaug, Kagges forlag

• Henvendelse fra Audun (Bell)
  • Jobbet tidligere i inkassobransjen
  • Bokbransjen er en komplisert bransje
    • Forlag/Bokhandel/Bokklubb/forfatter/Leser
  • Og hva er god literatur?
  • Anne er opptatt av den uventete suksessen!
  • Spørsmål
    • Arne (Corneliussen) - hvordan skal man forberede seg som forfatter?
    • Kristian (Kristiansen) - den uventete suksessen i inkassobransjen?
    • Per Arild (Mørk) - Bokklubben vs bokhandelen?
    • Lise (Høst) - inntjening?
    • Tor Petter (Gulbrandsen) - papirbok vs ebok?

Avslutning

• Trekning i vinlotteriet
  • Neste møte: "Høy puls for en god sak". Helle Aanesen, Daglig leder i Aktiv Mot Kreft
  • Takk: Torill, Nils og Gunnar