Møtet 18. mars 2015

Per Arild (Mørk)
18.03.2015

”Rettspsykriati, status og utfordringer” - Prof. Dr. med. Ulrik Malt.

Velkomst

• Presidentene ønsket velkommen til medlemmer og gjester

Fremmøte - 30 medlemmer

• Prof. Ulrik Malt, foredraggsholder
  • Gerd Koefoed
  • Terje Johannesen, Røa RK.

Kunngjøring

• Kjære alle medlemmer,
    Tirsdag falt det i mitt lodd å bringe dere den triste nyhet om at vårt kjære medlem Eivind (Bordewick) hadde gått bort. Han døde mandag den 16. mars om ettermiddagen.
    • Bisettelsen finner sted i Snarøya kirke fredag 27. mars kl. 14:00.
    • Eivald (M. Q. Røren) fortalte oss på klubbmøtet for en uke siden etter at han hadde besøkt Eivind, at Eivind var svært dårlig. Men når da nyheten kommer, kommer den alltid brått, og den rammer. Særlig familien, men også oss som kjenner ham gjennom et langt medlemskap i Rotary. Eivald har kjent Eivind gjennom lengre tid, også utenom Rotary, og vil si noen minneord om Eivind.
    • Vi gir ett minutts stillhet til å minnes og å ære Eivind.

• Nils (Grøholdt)

Lystennerinnlegg - "Om organisasjonsarbeid.." - Bent (Aaby)

• Kristian (Kristiansen) - vintur til Canada

Foredrag - ”Rettspsykriati, status og utfordringer” - Prof. Dr. med. Ulrik Malt.

• Prof. Dr. Med Ulrik Malt ble introdusert av Sigurd (Wislff)
    • Dr. med Ulrik Malt er professor i psykiatri ved Universitet i Oslo og arbeider ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet.
    • Han er en lærd mann, lærebokforfatter, forsker, internasjonalt kjent og brukt. Han er ryddig og klar og hans bidrag til opprydding i diagnostikk og bruk av medisiner i psykiatrien er betydelige.
    • Det er særlig hans meritter innen diagnostikk som har gitt ham en plass i rettspsykiatrien som mange husker fra rettssaken mot Anders Behring Breivik.
    • Han er en usedvanlig klar og poengtert foredragsholder, liker spissformuleringer og vi kan glede oss til å høre ham.

Avslutning

• Trekning i vinlotteriet
  • Neste møte - "DNT – Jubileumsreisen” - Leder av DNT Nils Øveraas.
  • Takk til Torill, Nils og Gunnar