Møtet 25. mars 2015

25.03.2015

"DNT – Jubileumsreisen” - Leder av DNT, Nils Øveraas

Velkomst

• Presidenten ønsket velkommen. Det var 24 medlemmer til stede.

• Ved siden av vår foredragsholder Leder av DNT, Nils Øveraas hadde vi følgende gjester:
    • Terje Johannessen, Røa RK

Merkedager:

• Bent (Aaby) fylte nettopp år den 23 mars
  • Søndag 29 mars var det Karl (Stenhagen) og Knut (Søraas) sin tur.
  • Og så har vi Påsken. Merkedager er Hildegunn (Bomnes) 1. April.

Lystennerinnlegg – Haakon (Eriksen Haraldsrud)

• Haakon holdt et flott følelsesladet lystennerinnlegg om sitt møte med en myndig politidame på E6. Han hadde holdt fartsgrensen for vanlig personbil, men det han ikke hadde tatt høyde for var at han hadde henger på. Som hun sa "du vet bedre og forstår risikoen". Min overtredelse resulterte i kr 4.900,- i fartsbot og trekker prikker i førerkortet. Men også en stor grad av ettertenksomhet. Jeg tror på klokskap i alderdommen. Min kone og mine barn har vært redde for min store fart, denne gangen har jeg lært.  Dette "takket være"  politidamen som hadde en sterk appell.

• Vårt tidligere medlem Eivind (Bordewick) bisettes i Snarøya kirke fredag 27. april kl. 14.00. Jeg kommer til å være tilstede for klubben, men det er veldig hyggelig om flere kommer.
  • Det ble orientert om Per Erik (Strømsø).
  • Forandringer i foredragsprogrammet fremover.
    • Nina Wirtozek har meldt frafall. Det førte til hennes foredrag 18 mars, dvs forrige møte ble fylt av Ulrik Malt, det var foredraget om Rettspsykiatri som skulle ha vært 8 april.
      • Derfor, i stedet for prof. Dr. Med. Ulrik Malt den 8. april, får vi Nils (Grøholdt), han vil oppdatere dere om Rotary Young Friends-prosjektet. Resten av april går som planlagt.
    • 27 mai: "Hvor mye betyr norsk skipsfart for vår økonomi i dag?" - ved Erik Giercksky, Rederiforbundet.
      • Det skulle egentlig ha blitt holdt i forbindelse med en utflukt på Sjøfartsmuseet, men det vil bli holdt her, på Schafteløkken.
      • Ut fra ønsket om at arrangement utenfor Huset i utgangspunktet skal være selvbærende, viste det seg for vanskelig å få til akkurat det på Sjøfartsmuseet.
      • Foredraget blir det samme, men stedet blir altså her på Schafteløkken.
  • Rotary Norden: Er det noen som fremdeles får Rotary Norden på papir? Hvis ja, si ifra til Eva så vil hun sørge for at dere får den elektronisk. Distriktet, og bladet selv, gjør en drive nå for å kostnadene ned, vi bør hjelpe dem i det.

• Ewa, i dag har jeg vært på NHO i vårt flotte yrkesnettverk.

Foredrag - "DNT – Jubileumsreisen" - Leder av DNT, Nils Øveraas

• Nils Øveraas har arbeidet i over tre decennier innenfor IT bransjen, bl.a. mange år som leder for konsulentselskapet Accenture i Norge.
  • Men for et par år siden bestemte han seg for å prøve noe nytt (se Intervju Aftenposten 18.04.14).
  • Han søkte jobben som leder i Den Norske Turistforening, og fikk den.
  • Nils fortalte litt av historien om Turistforeningen, hva de står for i dag og hvordan de arbeider for å være enda mere relevante i årene fremover.
  • Spørsmål
    • Bjørn (Søsveen) – Er det andre land om har tilsvarende foreninger som DNT?
      • Nei!
    • Anne Marie (Hadenius) - Er det forskjell på svensk og norsk allemannsrett?
      • Ja for eksempel er det fri ferdsel for snøscooter i Sverige
    • Arne (Corneliussen) – Hva er status for utedoer på DNT-hytter?
      • Vi jobber for at det er mulig å gå "inne" på utedo
    • Knut (Søraas) - Er privat eiendomsrett til hinder for allemannsretten?
      • Ja noen ganger må vi legge stier utenom.

Avslutning

• Møtet ble avsluttet med trekning i vinlotteriet.
  • Neste møte: 1 april er midt i påsken, da møter vi ikke. Så neste møte er 8. april, onsdag etter påske. Da får vi høre Nils (Grøholdt) snakke om "Rotary Young Friends-prosjektet: Hvor er vi, hvor går vi?"

Takk

• Torill, Karl (Stenhagen) / Ragnar (Østrem)