Møtet 27. mai 2015

Kirsten (Bugge Thorkildsen)
27.05.2015

Velkomst

• Presidenten ønsket velkommen.  Det er 31 stk her i dag.

• Birgit Marie Livodden - Foredragsholder

Merkedager:

• Nic (Zwetnov) 28 mai
  • Erik (Jørol) 29 mai

Lystennerinnlegg - "Om Vocational Training Team.." - Agnes Beathe (Steen Fosse)

• GSE er lagt ned, nå er det Vocational Training Team (VTT) - Yrkesrettet treningsteam  som gjelder og som Agne Beathe sitter som medlem av i egen komitee.
  • Agnes Beathe kunne fortelle at hun har satt Young Friends på agendaen da det kvalifiserer bla til matching Grant.   Vi venter spent på utfallet.

• Torleif M. Hauge har søkt om overgang fra Nordstrand til Oslo Vest RK og er nå vårt nyeste medlem, Eivald er fadder. Torleif ble veldig kort informert om på møtet 6 mai. Men nå får han anledning til å introdusere seg selv litt bedre på to minutter. Torleif: Vær så god.
  • Velkommen til klubben vår! Torleif har også fått oversendt linker til klubbens styringsdokumenter slik vi pleier å gjøre.
  • Søraas Bok: Vi trenger en person til Vallhall fredag førstkommende, kl. 12-15, enkel jobb, dele ut flyers om at nå kan de få solgt sine brukte skolebøker. Jeg har lovet at vi skal stille med to personer, den ene er meg, vi trenger absolutt en til.
  • Mandag 15., torsdag 18. og fredag 19. juni: Da er det henoldsvis Treider, Wang og Foss og vi må stille med i hvert fall to personer hver av disse dagene. Viktige inntekter for klubben, hyggelig for de som er med, merk av disse dagene i kalenderen!
  • Det blir også i år sommeravslutning i Eva’s have. 17 juni kl 17. Meld dere på, fristen er 10. juni. Invitasjon er sendt til alle. Og det koster en bagatell i forhold til hva det gir. Lise tar med påmeldingslister til neste møte, men det går an å melde seg på på nettet, mail er utsendt til alle.
  • Rotary Young Friends prosjektet: Det er spennende tider nå. Bjørn er i Sørøst Europa og har lagt opp et besøksprogram hos 9 rotaryklubber og 5 Nansen Dialog Sentre. Alt i løpet av en uke. Det er et imponerende skjema han har satt opp. Og det blir veldig spennende å høre hans vurderinger av hvor seriøs interessen er i disse klubbene for å bidra betydelig mer aktivt.
  • Guvernørens månedsbrev har kommet. Det ligger enda ikke på vår nettside siden web-master ikke har mottatt dette. Men for all del, ta en titt på det, det er flere interessante saker der, bl. a. om reiser i rotary-regi.
  • Rotaryåret er snart slutt og jeg minner om at gammelt og nytt styre møtes 10 juni. Da skal også sittende og nye komiteledere komme, vi vil da gjennomføre den praktiske delen av overføring av sakene til den nye administrasjonen. For å forberede seg, har sittende styre et forberedelsesmøte hos Eva E etter klubbmøtet i dag.

Foredrag - "Hvor mye betyr norsk skipsfart for vår økonomi i dag?" - Birgit Marie Liodden, Nor-Shipping

Se også manuset

Avslutning

• Møtet ble avsluttet med trekning i vinlotteriet.
  • Neste møte: 3. juni Knut Borge og "13 år med Smoke-Rings
  • Takk: Torill, Finn, Ragnar