Møtet 17. desember 2008

Eva (Fosse)
17.12.2008

"Det flerkulturelle perspektivet, og arbeidet med å invitere enslige til norsk julefest med muslimsk vertskap" - Aslam Ahsan

Ord for dagen

• Margrethe (Lied): "Sed og skikk forandres meget, alt som tiden lider, og menneskenes tro forandres og de tenker annerledes om mange ting, men menneskenes hjerte forandres aldeles intet i alle dager." Sigrid Undset
  • Kanskje er det derfor vi alltid søker - og søker å videreføre til nye generasjoner - noen verdier og tradisjoner som vi finner verdifulle?
  • I vår del av verden manifesterer dette seg blant annet i tradisjoner knyttet til julefeiring. For mange av oss preget av familie, samvær og ekstra hygge. Men, så har vi det paradokset at i vårt overflods-samfunn har vi grupper som faller utenfor dette tradisjonsmønsteret.
  • Heldigvis har vi mennesker som også er opptatt av at disse skal få oppleve å være en del av et fellesskap.

• Foredragsholder Aslam Ahsan.
  • Ingrid Liland. Anne Stray. Inger Bordewick, Akersborg RK.
  • Ni messingmusikanter fra Hosle skolekorps.

Medlemmer som møtte: 30

• Eivald Røren, 17.12.

Lystenner

• Evabeth (Astrup) om langvarig og problematisk reise til USA p.g.a. et ødelagt pass. Tente lyset for at reiser til USA og andre land kan få enklere sikkerhetssjekk.

• Eivind (Bordewick) med hilsen fra Siri. Hun kommer tilbake utpå vinteren.
  • Ingrid (Liland) som var i Liv Ullmans 70-års fest. Fantastisk!
  • Agnes Beathe (Fosse) varslet loddsalg. Kr. 10 pr. lodd. Gevinster: tre flasker hvitvin.

• Julegave til alle medlemmene fra Kommunikasjonskomiteen (KomKom): lommematrikkel med foto av medlemmene. Brett som programmet.
  • Første møte etter nyttår er 7. januar med foredrag om Norges kjøp av kampfly. Første styremøte er 8. januar. Innspill i romjulen, senest 05.01.
  • Servering av gløgg, julekake og marsipanlokkake fra Torill (Jensrud).
  • Julekonsert med ni blåsere fra Hosle skolemusikk. Åtte julemelodier og sanger, fra Bjelleklang til Deilig er jorden, ga julestemning og glede.

Foredrag

• Aslam Ahsan om det flerkulturelle perspektivet, og hans arbeid med å invitere enslige til norsk julefest med muslimsk vertskap.

(Eva Fosse)