Møtet 18. mars 2009

Eva (Fosse)
18.03.2009

"En språkreise. Fra urgermansk, urnordisk, norrønt og dansk til norsk" - Sylfest Lomheim, Direktør i språkrådet

Ord for dagen

• Margrethe (Lied): Velkommen! Våren viser ansikt. Så krokus på vei opp hit.

• Arne (Corneliussen) har besøkt to rotaryklubber. Applaus.

Medlemmer som møtte: 25

• Foredragsholderen Sylfest Lomheim, direktør i Norsk Språkråd

• Terje Johannessen, Røa RK

• Elisabeth Bennett, SRK Inner wheel

• Kai Didriksen

Lystenner

• Eva Fosse om søppel, kildesortering og gjenvinning. Mye har skjedd på 70 år.

• Sigurd (Olsvold) hadde glemt å legge frem fyrstikkeske til lystenner.

• Trygve (Lindeberg) om to frekke personer som trengte seg inn i leiligheten for å "avlese vannmåler". Trygve ble sint og jaget dem ut.

• Agnes Beathe (Fosse) som advarte mot glatte skistøvler i trapp. Hun falt og knuste to fingre. Ble operert på Bærum Sykehus.

• Margrethe: Betalingen for middag øker til 100 kroner fra 1. april. Ingen protester er innkommet.

• Minner om TRF og Polio Pluss. Skjemaer er lagt ut i "sekretariatet".

• Forslaget om navneskifte fra Skøyen til Frogner blir behandlet i ekstraordinært styremøte 1. april. Har fått ulike signaler om saken som må behandles. Spillereglene skal følges. Saken kommer til avstemming i klubben etter påske

• Tor Petter (Gulbrandsen): Det er Distriktssamling i Lier lørdag 18. april kl. 9-16. Oppfordrer til å møte. Åpent for nye medlemmer, styremedlemmer osv. Fast pris. Gunstig måte å lære mer om Rotary.

Foredrag

• Direktør i språkrådet, Sylfest Lomheim:  En språkreise. Fra urgermansk, urnordisk, norrønt og dansk til norsk (fra 1. januar 1925 da Gyldendal Norsk Forlag ble stiftet)!

(Eva)