Møtet 2. september 2009

Eva (Fosse)
02.09.2009

"Hvorfor er veiene så dårlige i Norge og så gode i andre land?" - Førsteamanuensis Knut Boge

Møtevelkomst

• Tor Petter (Gulbrandsen) ønsket velkommen.

• Knut Boge, foredragsholder

• Siri Jons

• Terje Johannessen, Røa RK

Antall medlemmer: 32

Lystenner

• Knut Sverre (Søraas) - snakket om en julepresang, følge til toppen av Knutholstinn 2342 moh, fått av datteren. Han tente lys for ungdom som er bedre enn sitt rykte.

• Ingen fødselsdager, men Svein Erik (Brodal) er utnevnt til Æresmedlem i Norsk Skuespillerforbund. Ifølge forbundets lover: "Æresmedlemskap tildeles personer som har hatt spesiell betydning for forbundet, scenekunsten eller skuespilldiktningen." Forbundets første æresmedlem ble utnevnt den 29. mai 1900 og het Bjørn Bjørnson. Norsk Skuespillerforbund har 21 nålevende æresmedlemmer. To nye navn kan tilføyes listen: Svein Erik Brodal og Sverre Anker Ousdal.

• Tor Petter: Årsmøte neste uke. Årsberetning, regnskap og komiteplaner er sendt ut på e-post. Papirkopier er lagt ut på sekretær-bordet.

• Tor Petter: Fra distriktet har vi fått en oppfordring om å foreslå deltakere til utvekslingsprogrammet GSE (Group Study Exchange), 21. mai til 18. juni 2010 i Vancouver - Portland, Canada. Det er for yngre yrkesutøvere i alderen 25-40 år, som må ha vært yrkesaktive i to år og ikke er rotarianere eller barn av rotaarianere. Forslag om eventuelle kandidater kan dere gi meg eller andre i styret.

• Jomar (Kuvaas): Om to uker, 16. september, har vi utvlukt til Teknisk museum på Frysja. Oppmøte kl. 17.30. Vi får omvisning og foredrag om Klima X-utstillingen av prosjektleder Dag Andreassen. Reisebeskrivelse vil bli sendt ut. Det er greit å parkere der.

• Gernot (Wullstein) om NRK-reportasje om hamstring av lyspærer, fordi de skal bli forbudt og erstattes av sparepærer. Det er ikke sant. Det er bare 100W-pærene som går ut av produksjon, og etterhvert 75 W. Dessuten er sparepærer farlige. De må behandles som spesialavfall.

• Eva (Fosse) om seniorvandring. Hun har flere venner i 90-årsalderen som går og går, opptil flere timer hver dag. Gode eksempler for henne.

• "Hvorfor er veiene så dårlige i Norge og så gode i andre land?"
    Foredragsholderen, førsteamanuensis Knut Boge ved Høyskolen i Akershus, ble presentert av Knut Sverre (Søraas) som viste et bilde av en hullete, humpete, vanlig vei. Er det slik vi vil ha det i det offentlige rom? spurte han og siterte John F. Kennedy: Et land har ikke godt veisystem fordi det er rikt. Det er rikt fordi det har et godt veisystem. Knut Boge er ekspert på området.

(Eva)