Møtet 14. oktober 2009

Kristian (Kristiansen)
14.10.2009

"Fra livets elv til verdens tak; en reise gjennom Kina" - Svein Holo og Sandra Theodorsen. Opptak av nytt medlem - Carl Övergaard

• Presidenten, Tor Petter (Gulbrandsen) Åpnet møte

• Foredragsholderne Sandra Theodorsen og Svein Holo
  • Ragnhild Jaquesson
  • Berit Furuholmen
  • Beate Wilhelmsen
  • NN1
  • Heidi Bache-Wiig
  • og (for siste gang) Carl Övergaard.

• Arne Olav Brundtland

Medlemmer tilstede:27

Lystenner

• Kirsten tente lyset og hadde som tema "om å gi", spesielt til RI. For få medlemmer er med på Autogiro-ordningen.

• Minnet om påmelding til lutefiskaften
  • Anne (Torsvik) fikk ros for initiativ til TV-spot om Polio+ på TV2
  • Eivald vil holde foredrag i Re RK
  • Carl Øvergård ble tatt opp som medlem av klubben.Se Opptaksseremonien med bilder.

Foredrag

• Svein Holo og Sandra Theodorsen: "Fra livets elv til verdens tak; en reise gjennom Kina"
  • Vi startet i Shanghai og tok Maglew - flytoget, magnetbanen som går til 430 km/h. Fra Shanghai fløy vi opp til den store demningen vi Yangzefloden og reiste i 3 døgn på Elven til Chongquing. Ca 60 mil. Derfra fløy vi til Lasa, hovedstaden i Tibet. Med Potalapalasset og tur med buss over fjellpass på ca 5.000 m.o.h. Videre med toget fra Lasa til Xiàn og terrakottafigurene. Herfra tok vi fly til Beijing og så de store attraksjonene som Muren, Sommerpalasset, Keiserpalasset med den forbudte by, Himmelens tempel og Tiananmen square - Den himmelske freds plass.
  • Det hele var et multimediaprogram på 45 min med kinesisk musikk.
  • Sandra Theodorsen er fra reisebyrået mittKina på Majorstuen. Lite reisebyrå som skreddersyr turer for grupper og enkeltpersoner.
  • Svein Holo er naturfotograf reiseansvarlig og fotograf på noen av disse turene. Han har så langt vært 7 turer i Asia, i Kina, Tibet, Vietnam, Kambodsja og nå sist i India.

(Kristian)