Møtet 25. november 2009

25.11.2009

"Lutefisk og sosialt samvær" - Medlemskomiteen

Møtevelkomst

• Hilde Sofie (Hamre), medlem av Medlemskomiteen, ønsket velkommen til lutefiskfest som skaper tilhørighet og vennskap. Hun fant frem til lokalene i Holmenkollen tennisklubb, hvor hun er medlem. (Schafteløkken var opptatt på denne dagen, men det skal ikke skje neste år). Programmet er blandet.

Velkomstdrink

• servert til 38 gjester, klubbmedlemmer med ledsagere.

Middag

• Lutefisk eller juletallerken og Torills deilige Tiramisu til dessert med kaffe. Øl og dram eller rødvin. Bar for kjøp av drinker. Vinlotteri som innbrakte 2.380,-.

Sanger under middagen

Dagens tale

• Tor Petter (Gulbrandsen) om Polio Pluss og Anne (Torsvik) som reiser til India for å vaksinere, om Young Friends og om arbeidet med å utvide four-way-test til five-way-test med punktet "representerer dette bærekraftig utvikling". Håper å få vedtatt det på RI convention i 2014.
  • Om fri-villig-het. Ikke lett å få folk med på frivillig innsats, men vi har mye å være stolte av i SRK.
  • Hilde fikk blomster som oppmuntring fordi hun ble så hårdt rammet av svineinfluensa.
  • Hilde takket og var glad for å kunne komme i dag. Det hadde vært hennes mål, og det klarte hun.
  • Tor Petter opplyste at Trygve Lindeberg er utnevnt til æresmedlem i SRK. Trygves helse svikter, så det er ikke sikkert han vil komme på møtene.
  • Takk til festkomiteen, særlig Kirsten og Agnes Beathe.
  • Vi må fortsette med å være fri, villige og het.

Opptak av nye medlemmer

• Høytidelig prosesjon til trommehvirlver ved Gunnar (Svendsen) med president Tor Petter, de nye medlemmene Siri (Johns), NN1 og Sigurd Wisløff, deres faddere Hilde og Petter (Rasch) samt Agnes Beathe som bar rød pute med rotarymerker.
  • Siri ble presentert av Hilde.
  • NN1 ble presentert av Petter.
  • Sigurd, som har vært rotarianer siden 1966, presenterte seg selv.
  • Tor Petter: Vi legger vekt på å leve etter Rotarys lover. Vi følger klassifikasjonsprinsippet, rotasjonsnprinsippet og fremmøteprinsippet. Gagne andre og hverandre. Det skaper trivsel og kameratskap. SRK er kjent for godt møteprogram og fine prosjekter. RI-presidentens motto:  "Rotary is in your hands"
  • De tre nye medlemmene takket, og gleder seg til engasjerende medlemskap i SRK.
  • Alle reiste seg da rotarynålene ble satt på Siri og NN1.

Takk for maten

• Harry (Rødner) som betegnet forsamlingen som Rotary-helter: Det skal heltemot til for å nyde kveldens meny! Han takket for god mat og drikke og fremhevet Torill og hennes stab for flott innsats.

Trylling

• Anne presenterte tryllekalenderen til inntekt for Polio Pluss, og Jan Crosby, medlem av Oslo RK og skaper av kalenderen, viste sine kunster ved bordene.

Jazzmusikk

• ved SRK-medlemmene Petter, Gunnar (Svendsen), Petter (Sverre) og gjestene Arnvinn Hovik og Lars Frank. Mye livlig dans.

(Eva)