Møtet 16. desember 2009

Eva (Fosse)
16.12.2009

"Juleavslutning" - Medlemskomiteen

• Agnes Beathe (Steen Fosse): Som past past president skal jeg lede møtet i dag, for både president og visepresident er fraværende. Men det passer jo bra, for det er min komite som har ansvaret i dag. Jeg beklager at det på grunn av en misforståelse ikke er middag i dag. Men vi har rikelig av julekake og gløgg. Hjertelig velkommen til et julete møte!

• Terje Johannessen, Røa RK
  • Elisabeth Bennett
  • Inger Bordewick, Akersborg RK
  • Britt Bell

• Eivald Røren med rundt tall, blomster er sendt.

Medlemmer tilstede: 25

Lystenner

• Evabeth (Astrup): Svein Erik (Brodal) har presentert sin bok her. Derfor vil jeg presentere en bok jeg, sammen med Charlotte Blindheim, har vært med på å gi ut og illustrere, diktsamlingen "Ungdom" av Sigrid Undset. 32 dikt som er nesten ukjent.
  • Jeg tenner et lys for at alle får en hyggelig jul og et godt nytt år.

• Audun (Bell): Jeg har vært i Marbella i to måneder. Der sjekker jeg SRK hjemmeside to ganger i uken. Webmaster gjør en fantastisk jobb. I den lokale Rotary-klubben har vi hatt 5-års jubileum. Det ble blant annet markert med salg av rotary-merket rødvin. Jeg har med en flaske til vårt vinlotteri.
  • Gunnar (Svendsen): Julekake med smør og gjetost er MAT! Jeg er visst utnevnt til den som rappet president-kjedet. Nå er det tilbake. Men vi har to reservekjeder. Vi hadde en fantastisk lutefisk-aften. Da jeg forlot stedet med mine trommer, var det to jenter igjen. Agnes Beathe og Kirsten sto på med rydding etter at vi var gått. Jeg fikk dårlig samvittighet og hadde lyst til å gi dem blomster. Istedet putter jeg 100 kroner på tigris for dere to.
  • Kristian (Kristiansen): Gå inn på nettsidene våre og se på kurven for TRF (The Rotary Foundation). Den går oppover. Nå er 14+1 med. Det kan bli flere.
  • Ola (Lundegaard): På vegne av klubben leverte jeg 28 julestjerner til Skøyen menighet. Nå skjønner de at blomstene kommer fra oss og ikke Lions!

Julekonsert

• Åtte julesanger ble spilt av åtte medlemmer fra Hosle skolekorps - tre piker på trompet, to gutter på tuba, to på althorn og en på baryton:
  • Bjelleklang, Deilig er den himmel blå, Deilig er jorden, Du grønne glitrende tre goddag, Et barn er født i Betlehem, Glade jul, Det lyser i stille grende og til slutt Den hellige time, en stjerne lyser i natt.

Julehilsen

• Gisle (Hollekim): Det er hyggelig at vi har en markering av julen. Tradisjoner står ikke av seg selv og må ikke gå i glemmeboken. Fint at barna lærer julesangene. Det var ingen planlegging mellom meg og Hosle skolekorps - men til slutt spilte de akkurat den julesangen jeg vil begynne med. Hvorpå vi fra Gisles medbrate cd-spiller fikk høre "En stjerne skinner i natt"/"Nå er den hellige time".
  • Gisle fortalte om hvordan teksten ble til.Han avsluttet med å tenne de fire adventslysene, og leste ett vers for hvert lys.

Avslutning

Hilde (Hamre) fra medlemskomiteen avsluttet møtet, fordi Agnes Beathe måtte kjøre noen av musikkantene til en annen spillejobb.

Hilde: Det var fint å høre julesangene spilt. Dagens skolebarn lærer ikke så mange av dem. Vi må begynne å synge igjen! God jul til dere alle.

Neste møte er 6. januar 2010, i 3dje etasje! På gjensyn!

(Eva)