Møtet 15. desember 2010

Svennik (Høyer)
15.12.2010

Juleavslutning... - Medlemskomiteen

• Tor Petter (Gulbrandsen) (PP) ønsket alle velkommen til juleavslutningen og vår førjuls feiring ...
  • som denne gang helt og holdent var medlemmenes eget ansvar, med medlemskomiteen i spissen.
  • Tor Petter benyttet anledningen til å takke programkomiteen og Knut Sverre (Søraas) for vel utført arbeide med vårens program og Per Arild (Mørk) for godt arbeide med trykkingen av programmet som forelå ferdig til møtet.
  • Medlemmene er invitert av Oslo Rotary til 'Dinner dance' i Rococosalen på Grand 21, januar til en kuvertpris på kr. 975,-

Antall medlemmer til stede: 32 (20 middager)

• Tor H. Berge, Sagdalen RK, Lillestrøm
  • Elisabeth Bennet, Skøyen Inner Wheel
  • Brit Bell

• Eivald Røren
  • Sjur Borgen

Lysetenner - "Europas Grønne Bånd" - Gunnel (Berdal Wullstein)

• Gunnel fortalte om Europas Grønne Bånd som var det grønne belte som ble igjen etter at Muren og piggtrådsperringene forsvant mellom vest og øst fra Svartehavet til Barentshavet i Europa før 1989. (Von Todesstreifen zu Lebenslinie).

Medlemsaftenen

• ble ledet av Hilde Sofie (Hamre), formann i medlemskomiteen. Hun åpnet med å sitere Håvamål:

Har du en venn
Så gå ofte dit
Både ved vinter og sommerstid
Hvis ikke vil veien fyke igjen og ugress og krattskog
Gjemme den

• Så ble vi introduser for Hosle Skoles Musikkorps som åpnet med 'Deilig er jorden' til allsang fra oss alle. Agnes Beathes (Fosse) sønn og kammerater spilte flott og rent og fortsatte deretter med andre julesanger bl.a. 'Du grønne glitrende tre'.
  • Innimellom ble det oppdaget at vi hadde en gjest, Stefan Jekel, fra Rotary Club of Metro New York Cityblant oss!
    • Klubbvimpler og pene ord ble utvekslet.
  • Aftenens høydepunkt ble Agnes Beathes fremføring av Bukkerittet fra Peer Gynt (av Ibsen), der hun vekselvis spilte Peer og mor Aase. Eneste effekt var et stort sjal som symboliserte mor Aase. Agnes Beathe tok, beundringsverdig nok, dette oppdraget på sparket.

Til slutt ønsket alle hverandre en God Jul og et Godt Nytt År.

(Svennik)