Møtet 5. januar 2011

Eva (Fosse)
05.01.2011

"Til styrets disposisjon" - Styret

• Presidenten, Kirsten (Bugge Thorkildsen) ønsket godt nytt år.
  • Ingen gjester i dag. Vi har et internt møte med klubbsaker på agendaen.

• Sjur (Borgen)
  • Olav (Krosby)

Medlemmer tilstede: 28, 17 middager solgt. Vinlotteri innbragte ca. 1700,-.

Møteleder beretter:

• Kirsten: Jeg stakk av før julen og tok en tur til Cuba - et spennende land å være gjest i, men jeg kunne ikke tenke meg å bo der!
  • Oppsummering av året: Et spennende år. Børsen har steget mer ennn 100 prosent siden i fjor.
  • Mange nye trender: Apper er god butikk for de kreative unge "nerder": Knut (17) har 6 apper på gutterommet: for eksempel et interaktivt tv-program, en app som slår opp bilnummer, en som følger flyruter etc. Han begynte med programmering som 10-åring og hadde allerede i 2009-ligningen en inntekt på 200.000,-.
  • Simen (25) har laget en app som gjør iphonenn om til en lommelykt. I dag tjener han 100.000,-. I begynnelsen tjente han 10.000 om dagen for reklame på lommelykten..
  • En stor forbrukervennlig tjeneste er  befestet. Det er nå 560 millioner brukere av telefonitjenesten Skype. Aksjene i Skype ble solgt for to milliarder dollar i 2010.
  • For Trond Giske har det vært en fest å gå på kontoret i 2010. Selskapene han "eier" på Oslo Børs har gjort det svært bra. Hovedindeksen er spådd å nå 500 i løpet av 2011.
  • I min bransje, bygg og anlegg, viser en undersøkelse at det blir en flott vekst i 2011.
  • Min velkomsthilsen til dere: Dette tegner bra for Rotary i 2011.

Lystenner - "Flate pakker.."

• Knut (Søraas) - som ble bevilget litt lengre tid enn de vanlige tre minuttene.
  • Det skal handle kom julen og flate pakker.
  • Knut gir av sin tid til barna: Klippekort på dekkskift, fem middager, rensing av ski osv.
  • Og barna gir tilbake. Til jul fikk han en fantastisk video med Grieg-musikk (a-moll konserten og Morgenstemning) og fine bilder som viste hans ferd mot Mjølkedalstinn, 700 meter over Olavsbu.
  • Ungdommen er bedre enn sitt rykte. Jeg tenner et lys for ungdommen.

Klubbsaker / Rotarysaker

• Kirsten: Eivald (Røren) tar permisjon dette halvåret for å konsentrere seg om studier. Han har forelesninger hver onsdag.
  • Julebrev fra DG Harald Bjørgo.
  • Brev fra Sverre Øverland, distriktets ansvarlige for TRF (The Rotary Foundation). Han oppfordret flere til melde seg på TRF: Et månedlig bidrag på 50 kroner som med autogiro automatisk trekkes fra din konto. I dag har SRK 16 med autogiroavtaler. Påmeldingsskjema ligger på sekretærbordet.
  • TRF-kontakt i SRK er Knut, som tar vervet fra nå til utgangen av neste rotaryår (2012).
  • Teateraften torsdag 14. april - inntektene går til Rotary. Ta kontakt med Kirsten.
  • Distriktsgurvernør for rotaryåret 2013-2014 er valgt: Marianne Smith Mageli, Oslo RK.
  • Vår venn fra New York, Stefan Jekel, har sendt en oversikt over møtene i Rotaryclub of Metro New York City, og oppfordrer oss til å besøke klubben. Legges ut på hjemmesiden.

Ti-gris

• Eivind (Bordewick) fikk en I-pad til jul. Det er gøy hvis du har et barnebarn som kan lære deg bruken.
  • Kristian (Kristiansen) har fått telefon fra Claus Dahl, Oslo RK, som oppfordrer til påmelding til Rotarys Dinner dance, fredag 21. januar kl. 18.30. Invitasjon på sekretærbordet. Hittil bare tre fra SRK (Petter (Rasch), Eva (Fosse) og Kristian. Med to til får vi et 10-mannsbord for SRK.
  • Svennik (Høyer) var sammen med naboer nyttårsaften og traff noen fra St. Petersburg. På Skype fikk han en lang prat med Rotary-venner i St. Petersburg.
  • Ola (Lundgaard) fant en lommebok i Bygdø Alle, ringte til eieren og kjørte til ham, en litt tuslete mann, og leverte den tilbake. Han ville gi finnerlønn. Det ble avvist av Ola. Jeg har noe til deg, sa mannen og ga Ola en pose med tørre boller. En rørende historie.
  • Agnes Beathe (Fosse) hadde 20 års bryllupsdag i 2010, og nyttårsaften drakk hun 20 år gammel vin som smakte veldig godt. Flat pakke til jul var tur til Amsterdam med mann og barn. Gleder meg!
  • Gunnar (Svendsen) var i nyttårsmesse i Akershus slottskapell. Lyset var gått. - Vi var strømløse men ikke rådløse. Etter messen: fyrverkeriet over Rådhusplassen. Avslutning i Dubliners - bråkete, full stemning. Flott nyttårsnatt!
  • Knut: Programmet er klart. Men allerede nå er det en forandring. 2. februar byttes med 16. februar. Følg med på hjemmesiden hvor forandringer meldes.

Komiteenes rullerende 3-årsplaner

• Presentasjon av rullerende tre års plan og fremmøte oppsett Org og Økonomikomiteen v/ Tor Petter
  • Presentasjon av Komkom`s rullerende tre års plan v/ Svennik
  • Presentasjon av Medlemskomiteens rullerende tre års planer v/ Kirsten ble utsatt til en senere anledning

Young Friends III v/ Anne

• Distriktets tiltaksfond har bevilget NOK 50 000 til Young Friends III prosjektet, forutsatt at SRK bevilger samme beløp.
  • De fremmøtte medlemmene ga Styret sin overveldende støtte til denne bevilgningen av klubbens midler.

Møteavslutning - Møtet ble avsluttet litt over fastsatt tid med et lystig vinlotteri!

(Eva)