Møtet 9. februar 2011

Svennik (Høyer)
09.02.2011

Til Styrets disposisjon: Arne Pran video, Rotary Medlemsnett/RI member Access, Navnesaken

• President Kirsten (Bugge Thorkildsen) ønsket alle velkommen.
  • Svein Erik (Brodal) fortalte at det ville bli hjemmeteater i Hjørungveien 1 med opplesning av Bjørnsons korrespondanse o.a. Kaffe og kaker blir servert og det er anledning til å spørre eller diskutere stykket etterpå. Prisen er kr. 250 alt inkludert. Ingen pensjonistpris. Presidenten Kirsten (Bugge Thorkildsen) foreslo at vi konsentrerte oss om søndag 10. April og at de som ønsket å delta sendte henne en e-post melding.

Antall medlemmer tilstede: 25

• Det var ingen gjester

Merkedager: ingen merkedager

Lysetenner: "Mitt forhold til narkomane" - Finn (Bjerke)

• Harry (Rødner) fortalte om sin forestående reise til Israel for å besøke sin datter som venter tvillinger.
  • Haakon (Haraldsrud Eriksen) innkommende president, gjennomgikk sine Rotary engasjementer som foreløpig var notert på hans blokk:
    • det var PETS ved Tyrifjorden
    • det var samrådsmøte på Limelight Bar, Grand,
    • distriktskonferanse på Krigsskolen
    • og ny distriktskonferanse i oktober, der Vestheim RK står som vertskap, etc. (Vestheim - vår fadderklubb - fyller 30 i år.)
  • Agnes Beathe (Steen Fosse) hadde vært i København på restaurant i Kong Hans Kjeller, der man serverte hele menyer uten á la carte. Det medførte at hun ble servert retter hun ellers ikke ville ha bestilt, bl.a. hjerte og hale av okse - som smakte fortreffelig.
  • Anne-Marie  (Hadenius) hadde vært i Val de Fiemme uten å gå Marcha Longa denne gangen. Sol, familie og herlige skiturer.

Program

• Kirsten viste en Arne Pran video der tidligere og nåværende narkomane fortalte sine historier i elendigheten for en skoleklasse.
  • Deretter redegjorde Kristian (Kristiansen) for Rotary Medlemsnett og Rotary International's Member Access Internet portal.
  • Tor Petter (Gulbrandsen) introduserte navnesaken dvs. hvorvidt klubben skal skifte navn, opprinnelig etter forslag av Bjørn (Søsveen).
    • Styret hadde funnet ut at dette spørsmålet kunne avgjøres ved skriftlig votering på et ganske alminnelig klubbmøte. Bare de frammøtte kunne stemme.
    • Det forelå tre forslag til navn: det nåværende Skøyen RK, Oslo Skøyen og Frogner RK, og Oslo Frogner RK. Ved navnebytte var vi av RI tvunget til å inkludere Oslo i navnet.
    • Man skulle stemme i to omganger. Det navneforslag som fikk færrest stemmer i første omgang ble utelukket i annen omgang.
  • Diskusjon
    • Etter Tor Petter's introduksjon ble det diskusjon om man skulle drøfte og avgjøre navnesaken på dette møtet. Etter en kort ordveksling ble det klart at navnesaken måtte utsettes, siden tiden var for knapp til både for diskusjon og avstemming.

Møtet ble deretter hurtig avviklet med trekning i vinlotteriet.

Svennik (Høyer)