Møtet 6. april 2011

06.04.2011

"Spredte tanker om Midt-Østen" - Lasse Seim, Seniorrådgiver i UD

Velkomsthilsen

• Presidenten, Kirsten (Bugge Thorkhildsen), ønsket velkommeen til nytt møte i vårsolen

• Elisabeth Bennet
  • Berit Furuholmen
  • Lasse Seim, foredragsholderen

Merkedag

• Ursula (Småland Goth)

Lystennerinnlegg: "Noen refleksjoner over tid.." - Hildegunn (Bomnes)

• Minner om den store distriktssatsingen 9. april ved Spikersuppa.
    • Nytt navn - prosessen er i gang
    • Distriktskonferanse 7. mai. Mer info følger
    • Oslo Rotary klubbinviterer til medlemsmøter hver torsdag HELE sommeren

• Agnes Beathe (Steen Fosse) - har vært i San Franscisco
      • Traff en av lederne i World Economic Forum
      • Besøkte Cisco etc.

Foredraget - "Spredte tanker om Midt-Østen" - Lasse Seim, Seniorrådgiver i UD

• Tunis, Egypt, Libya, Jemen, Bahrain, hva er i ferd med å skje i Midtøsten, er vi vitne til et historikk tidevannskifte? - Lasse Seim, Seniorrådgiver i UD
    • Gjennom de siste månedene har vi vært vitne til uroligheter og oppstander i et økende antall land som vi bare for kort tid tilbake ikke kunne ane at ville skje. Regimer med lang fartstid har regelrett blitt kastet av rasende innbyggere, i Tunis og Egypt på relativt fredelig vis, mens i Libya har det utviklet seg til regelrett borgerkrig.
    • Det har åpenbart ligget en latent misnøye i en lang rekke land i regionen som har bygget seg opp over tid. Spørsmålene blir mange: Hvorfor skjer dette akkurat nå, hvorfor i disse landene, hvordan vil det utvikle seg videre, hva vil erstatte de regimene som er kastet, hva betyr det for Vesten som er så avhengi av oljeresursene som finnes her?
    • Lasse Seim, seniorrådgiver i Utenriksdepartementet (UD) og tidligere norsk ambassadør til Egypt, har ofte vært intervjuet i media om utviklingen. Få har bedre kunnskap om regionen og de politiske forholdene der enn ham og har tilstrekkelig erfaring til å kunne gi fornuftige vurderinger.

Se NRK interview med Lasse Seim her.

(Kristian)