Møtet 14. september 2011

14.09.2011

Guvernørbesøk - Distriktsguvernør Jon Henrik Leere

Åpning

• Presidenten Haakon (Eriksen Haraldsrud) ønsket velkommen, spesielt til Distriktsguvernør Jon Henrik Leere, som var dagens foredragholder og æresgjest. Presidenten takket også kjøkkenet og Torill for en god guvernørmiddag.
  • Det var fint å få guvernørbesøket så tidlig i sesongen, så vi kunne nyttiggjøre oss de råd og vurderinger vi har fått på de innledende møter vi hadde med Guvernøren og styret, samt formennene og forkvinnene i komiteene.

• Nicolay Bell, barnebarn av Audun
  • Terje Engelhardtsen, president i Akersborg RK

Lystennerinnlegg - "Den stakkars norsken vår.." - Bjørn (Søsveen)

Merkedager: ingen

• Presidenten minnet om Distriktssamlingen 15.-16. Oktober
  • Minnet om aksjonen for å få tilbake den trykte medlemsmatrikkelen
    • Selv mente han den elektroniske utgaven rakk fint til.
    • Presidenten ba om  tilbakemeldinger og synspunkter i denne saken.
  • Vårt prosjekt Young Friends ville bli presentert på møter både på Lillestrøm og i San Diego

• Anne (Torsvik) ba om statister til et fjernsynsprogram i NRK som Knut (Søraas) annonserer på våre hjemmesider
  • Ursula (Goth Småland) fortalte at hennes doktoravhandling nå var ferdigskrevet og at hun fra nå av kunne møte oftere i klubben.
  • Petter (Rasch) skulle hilse fra to ungdommer fra Vest-Balkan, med takk for Oslo-oppholdet. De to er: Edita Mahmuti fra Mitrovica RK i Kosovo og Anett Soti fra Hagiarkaniza i Serbia.

Guvernørens appell

• Jon Henrik Leere framholdt verdenspresidentens motto og hans læresetninger for et vellykket samkvem i klubbene:
  • Reach Within to Embrace the Humanity
  • I klubbsammenheng kan dette omsettes i følgende:
    • Å komme sammen
    • Å holde sammen, og
    • Å arbeide sammen
  • De viktigste måter å realisere dette på er å diskutere etikk på forskjellig måte, holde sammen og å finne på nye prosjekt som engasjerer.
  • Guvernøren minnet om at Rotarybevegelsen i sin ungdom mest virket som et møtested for ulike yrker for å styrke samholdet og gjøre medlemmene yrkesetiske bevisste.
  • Siden den gang har de store felles prosjekter, slik som Polio Plus og  End Polio Now, vært et sammenbindende element i Rotary's internasjonale arbeide.
  • Et prosjekt som knytter rotarianere sammen på tvers av distrikter og landegrenser.
  • Slik Young Friends prosjektet i Oslo Rotary Vest bidrar til.
  • Det er viktig at hver og en bidrar - bl.a. gjennom Auto Giro - til å styrke Rotary Foundation i slikt arbeide.
  • Guvernøren vendte tilbake til yrkesetikken og Rotary's ideelle målsetninger.
  • Vi skal hjelpe vår neste
  • Man skal ikke gi rotaryvenner fordeler i sine forretninger som man ikke ville ha gitt andre.
  • Rotaryarbeidet for hver og en av oss er engasjerende, men gir også et fokus av mening til våre andre virksomheter.
  • Oppi alt dette må vi ikke glemme å more oss, start gjerne et dansekurs.

Til stede: 25