Nomadeklubben

Author:
Gisle (Hollekim)
Published on:
02.11.2011
Abstract:

Noen Rotarklubber finner helt fra starten av sitt "hjemsted" og forblir der. Andre begir seg ut på leting og prøver forskjellige lokaliteter før de slår seg til ro...

Content:

Vi hører med blant de siste. I åtte år var Skøyen Rotary Klubb nomade, men fra 1995 har vi vært fastboende på Schafteløkken. Hittil.

Med navnet Skøyen Rotary Klubb var det et naturlig valg i 1987 å legge klubbens møter til et lokalt samlingssted: Skøyen Eldresenter med adresse Skøyen Terrasse 1. Senere har for øvrig stedet fått navnet Skøyen/Smestad seniorsenter.Det aller første møte ble holdt i disse lokaler 9. september 1987. Siden klubben den gang valgte en møtetid så tidlig som kl. 16.45 - 18.15, var det viktig å ha et møtested hvor medlemmer som kom rett fra jobb, kunne få noe å spise. Dette var mulig på Skøyen Eldresenter hvor vi kunne disponere et kjøkken for lettere servering. Smørbrød ble bestilt fra ekstern leverandør.

Etter hvert meldte imidlertid behovet seg for å finne et annet lokale. Fadderklubben vår, Vestheim Rotaryklubb, hadde funnet seg godt til rette på SAS-hotellet ved Holbergs plass og vi flyttet dit på etterjulsvinteren 1990.

Med de bekvemmeligheter som et moderne hotell byr på når det gjelder restaurantdrift, ble det praktisk for de medlemmene som ønsket det å kunne innta et måltid før klubbmøtet.

Dessverre ga hotellets ledelse ved årsskiftet 1993 beskjed om at vi ikke lenger kunne ha våre møter der og vi måtte se oss om etter nok et sted å slå leir. Nomaden måtte på flyttefot igjen.

Høsten 1993 etablerte vi oss i Shippingklubben i Haakon VIIs gate 1 i Vika. Oppholdet her varte bare i ett år. Stedet fungerte godt som møtelokale og serveringsmulighetene vi hadde fra SAS-hotellet, ble videreført, men det var tydelig at vi ennå ikke hadde funnet det stedet hvor vi ønsket å etablere oss fast.

Løsningen ble i første omgang å legge møtene til Ingeniørenes Hus i Kronprinsens gate 17 fra august 1994. Vi oppdaget fort at stedet var lite egnet for vårt formål. Arbeidet med å lete videre etter et permanent lokale tok til ganske umiddelbart. Etter en god jobb av aktive medlemmer i klubbens styre kunne vi så endelig slå oss til ro i Frogner Menighetshus på Schafteløkken. Flyttingen skjedde allerede i begynnelsen av januar 1995.

Schafteløkken var godt rustet til å ta imot oss. Et praktisk kjøkken sto til vår disposisjon og de tilstøtende rom egnet seg meget godt for vår klubbvirksomhet. Bespisningen ble organisert ved at varm mat ble hentet av medlemmene - først fra en leverandør i Vika, senere fra restauranten til vårt medlem Salih Sezgin på Drammensveien. Vårt egen "butler" Hans sto for indretjenesten. Denne ordningen ble i det lange løp naturlig nok krevende å gjennomføre.

Til alt hell kom vi så etter hvert i kontakt med vår trofaste kjøkkensjef Torill fra GledesBordet, som hver uke de senere år har gjort i stand en velsmakende middag for oss.   

"Nomaden" har slått seg til ro - i alle fall foreløpig.

##################################################### #####################################################