Møtet 30. mai 2012

30.05.2012

"Nye digitale formidlingsformer" - Gunnar Liestøl, Professor UiO

• Haakon (Eriksen Haraldsrud) ønsket medlemmer og gjester velkommen
  • Takk til Torill for nok en god middag og til Per Gustav (Lindeberg) og Ola (Lundgaard) for å sette salen i stand

• Gunnar Liestøl, Professor UiO og foredragsholder
  • Terje Engelhardsen, Akersborg RK
  • Cato Olsen
  • Elisabeth Bennett
  • Espen Dahle

Fremmøte - 21 medlemmer, 5 gjester

• Margrethe (Lied)
  • Anne (Torsvik)

Lystennerinnlegg - "22/7.." - Lise (Høst)

• Haakon har mottatt gave fra Oslo International RC etter foredrag om "Young Friends"
  • Avgående DG Jon Henrik Leere har sendt rundskriv hvor han igjen roser YF-prosjektet
  • Torill reiser til Spania for 2 uker. Ingen middagservering.
  • Kristian - kort oppsummering av "Young Friends".

• Anne Marie (Hadenius) - Vestlandet og Gressholmen
  • Gunnel (Berdal Wullstein) - Royal Christiania Hotel og Justin Bieber
  • Morten (Bjerkan) - Takk for blomster til fødselsdag og takk for støtte i forbindelse med bisettelse
  • Kristian (Kristiansen) - Konkurranse utlyses for stemming på bidrag til Jubileumsboken

Foredraget - "Nye digitale formidlingsformer" - Gunnar Liestøl, Professor UiO

• Introdusert av Svennik (Høyer)
    • Liestøl er en medieforsker som ikke bare observerer medienes budskap og uttrykksformer, men som deltar aktivt i utformingen av nye uttrykksformer og i formidling av nye elektroniske budskap.
    • Han arbeider i nær kontakt med forskere i Silicon Valley (Stanford University).
    • Deres første store suksess var utformingen av et program for Kon Tiki museet, med såkalt touch screen der man ved å berøre skjermen kan bevege seg fritt mellom Thor Heyerdahls forskjellige ekspedisjoner og prosjekter.
    • Dette programmet vakte i sin tid internasjonal oppsikt med omtale i TIME newsmagazine.
  • I kveldens foredrag demonstrerte Liestølnoen videreutviklinger av slike program, bl.a. med en rundvandring i Forum Romanum slik den sannsynligvis fortonte seg for innbyggerne i Roma for over to tusen år siden.
  • Liestøl arbeider med budskap som forsterker opplevelsen av dagens virkelighet ved å føye til historiske perspektiv. Dette kaller han ’augmented reality’ til forskjell fra den såkalte ’virtual reality’ der fremmedelementene er dominerende.
  • Liestøl leder det såkalte INVENTIO programmet ved Institutt for medier og kommunikasjon. Han er en oppskattet lærer som tar sine studenter med på internasjonale kongresser, der de får øve seg i å presentere sine semesteroppgaver som papers.

Avslutning - Vinlotteri